Kolejny sukces UJ

Wyjątkowy trunek z winnicy UJ

Dziennik Polski

W winnicy Uniwersytetu Jagiellońskiego „Nad Dworskim Potokiem” powstało pierwsze w Polsce wino lodowe.

Uzyskiwane jest z zamarzniętych na krzewie winogron. Na razie wytworzono zaledwie 30 butelek tego szczególnego trunku. Winnica nie przewiduje jego sprzedaży. Zostanie przeznaczony do czczenia specjalnych uroczystości na Uniwersytecie Jagiellońskim, w tym przypadających w przyszłym roku obchodów 650-lecia uniwersytetu….

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: